E-sigaret: het gezonde alternatief

Stoppen met roken is zonder enige twijfel een van de moeilijkste zaken die je in een mensenleven moet doen. En meestal? Geef je het gewoon halfweg op en steek je een welgemeende middelvinger op richting de sigaret omdat je toch maar niet uit zijn ijzeren greep geraakt. Gelukkig is de technologie van vandaag de dag al zo ver gevorderd dat je kan stoppen zonder echt te stoppen: de e-sigaret.

Nicotine, mijn liefde

Hoezo vraag je je misschien af? Simpel: het verslavende element bij uitstek in een sigaret is de nicotine. Dat wist je zelf natuurlijk al want je hebt ongetwijfeld al heel wat van die pleisters op staan plakken. Maar wist je dat buiten nicotine, wat op zich niet heel schadelijk is, een sigaret voornamelijk uit toxische stoffen bestaat? De e-sigaret lost het dan ook op door de verslavende nicotine te houden, weliswaar in veel lagere dosis, en alle toxische stoffen te bannen. De hele thrill van de sigaret zonder het vergif: bij een e-sigaret komt de rook immers hoofdzakelijk van water. Ideaal toch?

Vals beschuldigd

En toch gingen er de laatste jaren stemmen op die beweerden dat een e-sigaret niet echt gezonder was. Een stelling die zo vaak gehoord werd dat het Britse ministerie ze zelfs ging onderzoeken. Het resultaat van het 111 pagina’s tellende onderzoek? Onzin, een e-sigaret is 95% gezonder dan een gewone sigaret. Het is dan ook de ideale opstap voor wie echt wilt kappen met de slechte gewoonte of een ideaal alternatief voor wie echt geniet van de smaak maar niet meer wenst zijn of haar gezondheid ervoor op te offeren.